Gepost op

Zes tips voor de nieuwe verpakkingsvrijewinkel

Overweeg je om een nieuwe verpakkingsvrije winkel te starten? Wij helpen je graag! Hier zijn zes tips die je helpen om een succesvolle start te maken.

  1. Praat met ervaringsdeskundigen, dus winkeleigenaren die eerder een verpakkingsvrije winkel hebben geopend. Denk goed na over de financiën en bedenk hoeveel geld je nodig hebt om de eerste drie jaar te kunnen bestaan, want dit is een normale opstartperiode en de tijd die je nodig hebt om financieel onafhankelijk te zijn.
  2. Zorg dat je de juiste competenties en kwaliteiten in jouw team hebt. Jouw interne en externe organisatie moet in orde zijn. Denk aan voorraad, leveranciers, medewerkers, aankleding, reclame, decoratie. Verder moet je de juiste vergunningen hebben en zorgdragen voor hygiëne, veiligheid en houdbaarheid.
  3. Kies jouw locatie zorgvuldig. Dit is het allerbelangrijkste in de retail. Weet dat een verpakkingsvrije winkel niet direct bezoekers aantrekt en kies daarom voor een locatie waar je al aanloop hebt van potentiele kopers. Een shop-in-shop concept is mogelijk een goed idee. Onderhandel over de prijs en zorg dat je een back-up plan hebt.
  4. Bedenk wat de beste startdatum is, zet de datum vast en hou je hieraan.
  5. Start een campagne voordat je opengaat en communiceer over de missie en drijfveer van jouw winkel. Geef vooral aandacht aan social media en online zichtbaarheid. Betrek klant en geef ze stem wanneer je jouw assortiment en service samenstelt.
  6. Zorg ervoor dat de buurt op de hoogte is van de opening van jouw winkel. Hou bij wie jouw klanten zijn en verras ze regelmatig met acties of beloon loyaliteit met eventueel kortingen.

Wil je indruk maken op klanten? Ben je op zoek naar een winkel oplossing die jouw verpakkingsvrije winkel verandert in een paradijs? Kan dan eens hier

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *