Geplaatst op

Unieke 6 meter hoge snoepboom

Uniek snoep presentatie bij de Zwei Brüder supermarkt in Venlo

De Zwei Brüder supermarkt in Venlo is de laatste maanden helemaal verbouwd. Toen Ronald Versluis in dienst trad als directeur wilde hij iets bijzonders creëren zodat de supermarkt nog meer bezoekers zou trekken. Niet alleen uitbreiden en vernieuwen maar ook een pick en mix attractie neerzetten waar iedereen op af zou komen. Het werd een 6 meter hoge snoepboom en de opdracht is door Itab den Bosch en Food Dispense samen gerealiseerd. De meters hoge pijpen gaan helemaal naar het plafond en onderaan kun je snoepjes tappen uit de snoep dispensers. Dat is wat je noemt meer beleving op de supermarktvloer.

 

Geplaatst op

Losse thee blaadjes tappen bij de Jumbo

In de foodmarkt van Jumbo Veghel en Leidschendam kun je nu losse theeblaadjes tappen. Dat is leuk om te doen en een groot voordeel is dat je nieuwe smaken kunt uitproberen door eerst een klein beetje te kopen. De thee dispensers geven per keer een kleine hoeveelheid af dus je kunt zelf bepalen hoeveel je neemt. Het gaat om kwalitatief hoogwaardige theesoorten die gepresenteerd worden onder het La Place label. In samenwerking met Food Dispense zijn de juiste food dispensers geselecteerd, geschikt voor het tappen van thee.

Tappen van losse thee

Geplaatst op

Koffie bonen tappen bij de Jumbo

La Place koffie bonen tap concept
Jumbo heeft onlangs een nieuw tap concept voor koffiebonen geïntroduceerd onder het La Place label. In samenwerking met Food Dispense is een uniek concept ontstaan met inzet van luxe goud kleurige koffie bonen dispensers. Gepresenteerd worden 7 verschillende soorten koffie bonen uit alle werelddelen die ter plekke kunnen worden gemalen. Op dit moment nog alleen te vinden in de Food markt van Veghel en Leidschendam.

Interesse in koffie bonen tap concept?

Geplaatst op

Happy Baking presenteert heel veel toppings

Thuis bakken is hot

Happy Baking in Den Haag, https://www.happybaking.nl/, is een fantastische bakwinkel met heel veel fans. Het TV programma “Heel Holland bakt” draagt bij aan hun succes. Recent hebben ze hun klanten verrast met een nieuwe presentatie van de bak decoratie toppings. Kijk eens naar dit aantrekkelijke plaatje!

Nu kan iedereen precies de hoeveelheid tappen die gewenst is en de producten laten zich van hun mooiste kant zien!

Topping dispensers

Geplaatst op

Kansen voor de AFG winkel

Kansen voor de AGF winkel

“Er is een ware revolutie in de Nederlandse eetcultuur aan de gang. Het bewustzijn ten aanzien van eten groeit en mensen streven ernaar om gezonder en duurzamer te leven. Deze omslag uit zich vooral in minder vlees en meer groente. Met de toegenomen aandacht voor groente, groeit ook de creativiteit ten aanzien van de bereidingswijzen. Er is niet zozeer behoefte aan allerlei exotische groenten maar meer aan “gewone” groenten bijzonder bereiden.”  Bron: Distrifood

Zulke ontwikkelingen bieden kansen.  U krijgt meer klanten als u goed inspeelt op een toenemende interesse voor lekkere gerechten met groenten. Maar is er zijn nog meer kansen. Want in de trend naar vers en minder vlees past ook dat u aardappel en vlees vervangers aanbiedt.

 Biedt ook aardappel- en vleesvervangers aan

Het assortiment dat u verkoopt is geweldig; vers lekker en gezond. Het kan echter nog beter. Naast de aardappel kunt u ook alle aardappelvervangers aanbieden zoals rijst, couscous, bonen en pasta. Wat denkt u van peulvruchten als vervanger voor vlees? De vele nieuwe Nederlanders in ons land bieden ook kansen. Speelt u genoeg in op hun specifieke eetgewoonten?

Food Dispense kan u helpen. Wij leveren zelftap en schep systemen voor de food retail. De klant bedient zich zelf en kan zelf bepalen hoeveel hij neemt. De prachtige presentatie is een aanwinst voor uw zaak en zal uw omzet en marge verhogen. De producten zijn goed zichtbaar en door de luchtdichte dispensers blijven ze prima houdbaar.

Geplaatst op

Wilt u nieuwe klanten trekken naar uw food winkel?

Wilt u nieuwe klanten trekken naar uw food winkel?

Voor de food retail branche is het belangrijk om steeds opnieuw te denken in doelgroepen en veranderende behoeften. Vandaar dat we er een doelgroep uitlichten die potentieel heeft. Heeft u wel eens gehoord van de “LOHAS” (Lifestyle of Health and Sustainability)? Een groep mensen die bewust kiest voor gezondheid en duurzaamheid? In Nederland kan volgens onderzoek 15 procent van de bevolking tot deze groep worden gerekend, in Duitsland is dit al 25 procent. Het gaat om een groep mensen die goed opgeleid zijn en wat meer te besteden hebben. Een aantrekkelijke groep dus. U moet ze echter niet onderschatten. Ze gaan voor kwaliteit en willen weten wat ze eten. Aan schreeuwerige commerciële oneliners ergeren ze zich. Dus als u ze benadert doe dat dan niet met prijs knallers maar met argumenten.

Dispenserssystemen kunnen helpen om deze doelgroep aan te spreken. Mensen kunnen zelf bepalen hoeveel ze kopen en door de hele keten heen wordt bespaard op productverpakkingen. Door een ruime keuze te bieden in kwalitatief goede bulk producten zult u deze doelgroep zeker aanspreken.

Geplaatst op

Een beleving maken van DKW

Een beleving maken van DKW

Granen, vlokken, bonen, kikkererwten, zaden, pitten, noten, bessen en gedroogd fruit worden steeds meer beschouwd als belangrijke bestanddelen van onze dagelijkse voeding. Ze zijn een bron van eiwitten, vezels, vitaminen en antioxidanten en daarom gezond. Iedereen is anders en dus zijn er vele manieren om deze producten te gebruiken. Als complete lunch, door de muesli, in de yoghurt en als toevoeging aan de salade en ongetwijfeld nog vele andere momenten. Als je van deze producten de keuze en het aankoopmoment tot een beleving maakt dan ga je zeker bestaande klanten blij maken en nieuwe klanten aantrekken.

Tappen en scheppen in food retail

Kijk eens hoe Wholefoods in de USA dat doet. Wholefoods heeft er voor gekozen om een DKW afdeling te creëren waar mensen zelf kunnen tappen en scheppen. Ze gebruiken transparante dispensers en schepbakken die er modern en strak uitzien. Terug naar vroeger maar dan op een moderne manier. Het is zeer aantrekkelijk want je ziet precies wat je koopt en je kunt zelf je eigen hoeveelheid bepalen. Met zoveel verschillen tussen huishoudens is dat de ideale manier om met porties om te gaan. Het slaat aan, want ze doen het al vele jaren en elke winkel krijgt zo’n afdeling.

Levert het ook wat op?

Absoluut. Als u er een goede afdeling van maakt met veel keuze dan trekt u een specifieke doelgroep aan die u voorheen niet of minder had. Bovendien zijn de marges op bulk producten goed en klanten kopen net iets meer dan gebruikelijk. Onderaan de streep houdt u meer over.

Geplaatst op Geef een reactie

Ontbijtgranen tappen in de supermarkt

Vitalis Müsli Bar

Meer beleving in het ontbijtgranenschap

Havermout, volkoren granen, noten, gedroogd fruit en eiwitten allemaal goede ingrediënten om de dag mee te beginnen en je lang energiek te voelen. Helemaal bijzonder wordt het als je in de supermarkt je eigen mix kan samenstellen. Food Dispense helpt merken en retailers om meer beleving te creëren in het ontbijtgranenschap door het inzetten van muesli dispensers en schepbakken. De klant stelt zijn eigen mix samen en kan kiezen uit bijvoorbeeld basisgranen, vlokken, pitten, zaden, noten, gedroogd fruit, bessen, etc. Het concept kan gericht zijn op ToGo consumptie of thuis consumptie.

 

Geplaatst op Geef een reactie

Toppings voor ijs en yoghurt tappen vanuit de dispenser

Steeds populairder zijn allerlei soorten toppings die toegevoegd worden aan yoghurt, ijs, soft ijs of pannekoeken. Kinderen zijn er dol op. Voor u als food service bedrijf is het belangrijk dat ijs toppings mooi worden gepresenteerd en dat het geen puinhoop wordt bij het tappen.

Om dat goed te kunnen doen zijn innovatieve dispensers nodig die kunnen omgaan met de verschillende soorten dessert toppings. Van kleine m&m stukjes tot chocolade schaafsel en koekjes crunch, het moet allemaal in een kleine hoeveelheid kunnen worden getapt.

Food Dispense heeft daarvoor de dispensers van Rosetto in huis die geleverd worden met verschillende uitstroom wielen. Er zijn wielen die minder of juist meer afgeven. Door het juiste wiel in de dispenser te plaatsen, houdt u grip op de hoeveelheid toppings die getapt worden en blijft uw buffet presentatie netjes.

 

 

 

Geplaatst op Geef een reactie

Fitness supplementen uit de dispenser presenteren

Om te werken aan conditie en spieren zijn veel mensen tegenwoordig te vinden in de sportschool. Als je echt gaat voor een strak lichaam dan hoort er ook een bewust eet patroon bij aangevuld met supplementen.

Food Dispense is de laatste tijd meerdere malen benaderd door partijen uit de fitness wereld die een dispenser oplossing zoeken voor het aanbieden van allerlei fitness supplementen in poeder vorm zoals Creatine, BCAA’s, Glutamine, Citrulline, Beta alanine, HICA, HMB en B6.

We zijn daar mee aan de slag gegaan en ontdekten dat de meeste dispensers niet functioneren. Het poeder zet zich of vast en komt er niet meer uit of de dispenser lekt teveel. Er is maar één type fitness poeder dispenser dat niet lekt en het poeder in gelijkmatige porties naar buiten brengt en dat is de FD4104 8 liter of FD6104 13 liter pull/push dispenser. Deze dispenser heeft een beweegbare bodem die aan het handvat verbonden is zodat het poeder zich niet kan vastzetten. De mond van de dispenser is 6cm groot dus niet geschikt voor bidons.